כלמידיה

כלמידיה: מידע רפואי על סימפטומים, טיפול ומניעה

כלמידיה היא אחת המחלות השכיחות ביותר המועברות במגע מיני בעולם. הזיהום נגרם על ידי חיידק בשם כלמידיה טרכומטיס, והוא עובר מאדם לאדם במהלך קיום יחסי מין לא מוגנים. עד 5% מהנשים והגברים הפעילים מינית נושאים את החיידק, וכלמידיה נפוצה במיוחד בקרב מבוגרים מתחת לגיל 25, אך אנשים בכל הגילאים עלולים להידבק בזיהום זה.

האם קיימים סימפטומים של כלמידיה?

רוב הנדבקים בכלמידיה אינם חווים סימפטומים כלל ואינם מודעים לכך שהם נושאים את החיידק. כאשר מופיעים סימפטומים, הם עשויים להופיע 1-3 שבועות לאחר ההדבקה, אך בחלק מהמקרים הם עלולים להופיע רק חודשים רבים לאחר מכן, במיוחד אם הזיהום התפשט לאיברי האגן.

אצל נשים, הסימפטומים אם מופיעים, עשויים לכלול: דימום וסתי חזק מהרגיל, כאב או דימום בזמן קיום יחסי מין, שינויים בהפרשות הנרתיקיות, כאב בזמן הטלת שתן, וכאב בבטן התחתונה.

אצל גברים, כמחצית מהנדבקים אינם מבחינים בכל סימפטום. אם מתפתחים סימפטומים, הם כוללים: כאב באשכים, צריבה במתן שתן, והפרשה מימית, לבנה או עכורה מקצה איבר המין.

כיצד נדבקים בכלמידיה?

החיידק הגורם לכלמידיה מועבר בעיקר בקיום יחסי מין לא מוגנים, אך הזיהום יכול להשפיע גם על העיניים, החלחולת או הגרון – בכל מקום בו יש חיכוך עם איברי המין של אדם נגוע.

כיצד מאבחנים כלמידיה?

האבחון של כלמידיה נעשה לרוב באמצעות בדיקת שתן פשוטה. במקרים מסוימים, ייתכן שיידרש לקחת דגימה באמצעות מטוש מאזור בגוף החשוד כנגוע בחיידק.

מהו הטיפול בכלמידיה?

הטיפול בכלמידיה נעשה באמצעות אנטיביוטיקה הניטלת דרך הפה, עם יעילות של מעל 95%. התרופות הנפוצות לטיפול כוללות אזיטרומיצין (אזניל) במנה חד פעמית, ודוקסילין הניתן פעמיים ביום למשך שבוע.

וואטסאפ טלפון
+